COLABORĂRI
ACADEMIA ROMÂNĂ
- COMISIA DE CIBERNETICĂ -
Colaborarea cu cel mai înalt for de știință și cultură al țării durează încă din anul 1999, an în care Ing. fiz. Dumitru Grigore a devenit membru titular al Comisiei de Cibernetică. În cadrul acestei Comisii, de-a lungul a peste douăzeci și patru de ani, autorul sistemului psihometric a susținut o intensă activitate de cercetare, prezentând periodic în cvorumul de lucru, în fața unui auditoriu foarte avizat, rezultatele notabile ale conceptelor sale inovative, care au fost apoi publicate în anuarele lucrărilor Comisiei și în alte reviste și baze de date indexate.
ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ
”Ferdinand I”
”Facultatea de SIsteme Integrate de Armament, Geniu și Mecatronică” din cadrul Academiei Tehnice Militare ”Ferdinand I” este instituția de învățământ care a găzduit una dintre cele mai interesante cercetări doctorale privind utilizarea semnalelor cerebrale constituite în structuri cognitive, pentru a transmite comanda și controlul mișcării la distanță în sistemele tehnice militare. În cadrul acestei cercetări, noutățile aduse de către ing. psih. Dumitru Grigore au condus la acordarea titlului de doctor, dar și la obținerea de către acesta a Marelui Premiu al Ediției Patriot Fest 2017, ediție găzduită de către Academia Tehnică Militară, într-o competiție în care au participat alte 37 de sisteme și metode inovative dedicate securității naționale.
În prezent, în colaborare cu cadre didactice ale Academiei, dar și cu cercetători asociați ai acestei instituții militare, Dr. ing. psih. Dumitru Grigore dezvoltă proiecte comune privind perfecționarea unor modele matematice cu aplicabilitate în configurarea hărților mentale și a localizării de patternuri cerebrale prin metode imagistice, parte din aceste rezultate fiind prezentate și în cadrul unor Conferințe Naționale ”Sisteme energetice și balistice” găzduite de către Academia Tehnică Militară,
UNIVERSITATEA ”TITU MAIORESCU”
Institutul de Studii, Cercetare, Dezvoltare și Inovare
În calitate de fost student al Facultății de Psihologie din cadrul Universității ”Titu Maiorescu” din București, inventatorul Dumitru Grigore și-a adus o contribuție importantă privind activitățile de cercetare ale Institutului de Studii, Cercetare, Dezvoltare și Inovare al acestei universități, inițiind alături de cadrele didactice și specialiștii institutului, primul centru de cercetare în neuroștiințe aplicate în psihologie. Rezultatele acestor cercetări au fost prezentate pe parcursul mai multor ani în cadrul conferințelor găzduite de către Universitatea ”Titu Maiorescu”, fiind publicate în reviste de specialitate din țară și străinătate. Începând din anul 2018 Dumitru Grigore este cercetător asociat al Institutului de Studii, Cercetare, Dezvoltare și Inovare din cadrul U.T.M.
Centrul: ”Neuroștiințe, mecatronică și inginerie psihologică”
Colaborarea cu Institutul European pentru Cercetări Multidisciplinare se desfășoară în cadrul Centrului ”Neuroștiințe, mecatronică și inginerie psihologică” coordonat, începând din anul 2020, de către Dumitru Grigore. Obiectivele acestui Centru sunt dezvoltarea de metode, mijloace aparative și tehnici complementare și alternative în evaluarea psihologică, bazate pe ultimele descoperiri în domeniul neuroștiințelor, cu scopul înlocuirii treptate a bateriilor de test cu autoraportare, reducerea timpului de evaluare și asigurarea obiectivității în procesul evaluativ; dezvoltarea unor aplicații specifice privind identificarea unor germeni de criză în cadrul grupurilor sociale mici și medierea lor prin analiza avansată a vulnerabilităților în vederea asigurării unei dezvoltări durabile la nivel de grup; dezvoltarea de algoritmi specifici bazați pe rețele neuronale pentru identificarea patternului cognitiv și dominanței cerebrale, a potențialului inteligenței cognitive și emoționale, precum și a factorilor de vulnerabilitate psihologică, prin măsurători directe în tehnicile electrodermale (EDA) și electroencefalografice (EEG).
Absolvent al politehnicii bucureștene (1976); Doctor în Științe: Inginerie Industrială; Cercetător științific specializat în studiul Complexității cu aplicații în inginerie, econofizică, geodinamică și mediu.
Membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România; Secretar științific al sectiei de Științe Geonomice; Membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România; Co-fondator al Catedrei UNESCO de Geodinamică din cadrul Institutului de Geodinamică al Academiei Române; Președinte fondator al Centrului de Studii Complexe, principalul promotor al paradigmei științei complexității în România.
Dr. Ing. Florin Munteanu
O serie de evenimente științifice organizate în cadrul Centrului de Studii Complexe, fondat și coordonat de către Dr. Ing. Florin Munteanu, evenimente unde autorul Dumitru Grigore a fost invitat să prezinte rezultatele cercetărilor sale, au constituit prilejul minunat pentru împărtășire reciprocă de cunoaștere, dar și acela de a pune bazele unei colaborări solide în ceea ce privește abordarea din perspective multiple a noilor paradigme care preocupă lumea modernă în perspectiva transferului de cunoștințe către Inteligența Artificială, dar și a altor imperative care implică reformularea unor concepte și repoziționarea atitudinală în cunoaștere.
Prof. dr. Florian Colceag
Prof. dr. Florian Colceag este expert internațional Gifted Education, specialist în modelare matematică, analist în baza teoriilor complexității, inventator al fractalilor algebrici. Activează ca și consultant în multiple echipe de cercetare din domenii precum biochimie, biofizică, biologie celulară, educație, sociologie, teoria complexității, economie, în cadrul Institutului European de Integrare și a Centrului pentru Studii Complexe. A antrenat lotul olimpic de matematica, fiind deținator al unui record mondial – 84 de medalii obținute de elevii pe care i-a instruit la olimpiadele internaționale de matematică (din care 60 de aur).
Este membru în renumite organizații internaționale, precum World Council for Gifted and Talented Children (WCGTC), European Council for High Ability (ECHA), Pacific Federation of the WCGTC, Clubul de la Roma, Australian Gifted Education (AUSTEGA). A fost desemnat personalitatea europeană a anului 2007.
Este specialist în dezvoltarea de curicule în diferite sisteme de educație, în modelare economică, sustenabilitate, dezvoltare, globalizare.
Colaborarea dintre inventatorul Dumitru Grigore, autorul Sistemului psihometric Systeego și profesorul Florian Colceag durează de peste douăzeci de ani constând în mai multe proiecte referitoare la identificarea unui set de abilități și aptitudini pe diverse grupe de vârstă la copii, dar și la oportunitatea de a aplica rezultatele activității de cercetare desfășurate de către Dumitru Grigore în cadrul Institutului European pentru Cercetări Multidisciplinare în proiectele Institutului de Cercetare si Dezvoltare a Cunoașterii Umane fondat și coordonat de către profesorul Colceag, unde Dumitru Grigore, ca cercetător asociat, este dezvoltatorul metodelor de evaluare în leadership.
SC Intervenții Active în Atmosferă SA se ocupă cu reducerea până la combaterea totală a efectelor fenomenelor meteo cu potențial distructiv precum grindină și limitarea efectelor ceții, ingețurilor târzii de primăvară, ce pot aduce prejudicii terenurilor şi culturilor agricole din România, bunurilor aparţinând persoanelor fizice şi juridice aflate în zonele protejate, contribuind la siguranţa cetăţenilor.
Colaborarea cu Societatea Comercială Intervenții Active în Atmosferă SA se referă la implementarea personalizată a Sistemului psihometric Systeego la nivelul compartimentului HR, pentru identificarea celor mai inalte abilități și aptitudini pe specificul de activitate al companiei. În prezent compania dezvoltă în colaborare cu Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Cunoasterii Umane un set de programe privind răspunsul la dezastre, proiect în care un loc deosebit de important îl ocupă aplicarea metodelor avansate implementate în Sistemul psihometric Systeego, sistem utilizat încă din iunie 2022 în cadrul companiei IAA.
”Cu o experiență vastă în business, în decursul anilor toată atenția mea s-a îndreptat către cea mai mare pasiune: educația. Anii de cercetare în educație mi-au confirmat nevoia de a valorifica potentialul nativ al copiilor.
Îmi doresc ca școala Quantum să ofere un cadru ideal și un mediu prielnic în care copiii pot aprofunda domeniile lor de interes. Scopul nostru, la școala Quantum, este de a-i ghida și sprijini în tot acest proces de cunoaștere și învățare, astfel contribuind la un viitor mai bun.
Să lucrezi cu copiii este o binecuvântare, o responsabilitate și un legământ cu viitorul. Profesorii sunt cei care inspiră, ghidează și creează atmosfera caldă și prietenoasă. Starea de bine este atitudinea de bază pentru ca învățarea și educația să genereze caractere puternice, cunoștințe solide și încredere în reușită.”
(Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum)
Școala QUANTUM este printre primele școli private din România care au experimentat evaluarea cu Sistemul psihometric Systeego. Aplicarea metodelor noastre de evaluare pentru o bună parte a colectivului profesoral de la Școala QUANTUM a condus la realizarea unei cercetări foarte valoroase privind identificarea vectorilor care conduc la optimizare și sinergie de grup. În vederea evaluării adecvate a copiilor acestei școli cu un sistem psihometric rapid și foarte obiectiv, testat deja de către cadrele didactice de aici, părinții pot opta pentru identificarea avansată a abilităților și aptitudinilor copiilor lor, cu posibilitatea primirii unor rapoarte extrem de lămuritoare în ceea ce privește aspectele de educație și parenting.
Psiholog, membru al Asociației Psihologilor din România și al Colegiului Psihologilor din România, psiholog clinician în cadrul secției de pediatrie a Policlinicii MAI, iar ulterior în cea de psihiatrie.
Membru fondator al Asociațiației de Psihologie Aplicată și Științe Conexe “No Stress Center”.
Profesor asociat în cadrul Universității București, Fac. de Psihologie și Științele Educației, șef al catedrei de Management și Legislație, la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul MAI.
Psiholog principal și membru fondator în asociațiile “Serenity Home” și “All4joy”, dar și fondator a portalului ”Brain Academy E-Learning Platform”.
Deține mai multe certificări internaționale, ca master în NLP (Neuro-Linguistic Programming), Coaching, TLT (Timeline Therapy) și Hipnoză, integrând aceste noi abilități în cadrul practicii sale profesionale.
Dr. Psih. Corina Mihaela Zaharia
Colaborarea cu Dr. psih. Corina Mihaela Zaharia durează de peste zece de ani, încă de la primele experimente pe care inventatorul Dumitru Grigore le-a realizat cu sistemul psihometric electrodermal (primul său brevet de invenție), o parte dintre acestea derulându-se și în cabinetul psihologic din cadrul ”Zaharia și Asociații SCPP”. Împreună au publicat mai multe articole științifice în reviste din țară și străinătate, participând de asemenea ca echipă de lucru în cadrul unor conferințe militare. În prezent colaborarea lor se axează pe dezvoltarea unor metode de evaluare psihologică în zona de educație timpurie a copiilor și a serviciilor sociale pentru copii și tineri, cercetare realizată în cadrul Centrului ”Neuroștiințe, mecatronică și inginerie psihologică” al Institutului European pentru Cercetări Multidisciplinare unde Dr. psih. Corina Mihaela Zaharia își aduce contribuția de expert în psihologie clinică.